Thanksgiving Week: Thursday’s pickup for garbage, recycling and yard trash will be on Wednesday. There will be no other changes for the week.

CAUTION: The City of Titusville has received several complaints from citizens in reference to receiving fraudulent telephone calls from subjects claiming to be with the utility department. If you receive a telephone call of this nature and are unsure about the origin of the call, please immediately hang up and contact your local law enforcement agency for further assistance.
 
ABOUT TITUSVILLE TRANSLATE SITEMAP CONTACT US GIS MAPS
Home
The City of Titusville, Florida / News

Shuttle Launch F.A.Q.'s

1: Question: Where is the best place to watch a shuttle from?

Answer:  Anywhere along Titusville’s shoreline will give you the closest unobstructed view of the Shuttle Launch Pads.  For NASA Select telecast, restrooms, food and more we suggest Titusville’s Spaceview Park.  Visit Titusville.com/space for other local viewing locations

2: Question:  What can we expect to see during the launch? 

Answer:  You will see the shuttle on the pad, ignition, and liftoff.  It is a picture perfect view on clear day or night, allowing you to see, feel and hear launch from the shores of Titusville.
 

3: Question:  Does it cost to park?

Answer:  Parking is free but limited, private parking may be available normally ranging from 10.00 to 20.00 dollars

4: Question:  Where to stay?

Answer:  Area hotels tend to book up early and people often choose to stay a day or two after the launch to tour the area or in case the shuttle is rescheduled for a following day.  For more information Titusville.org/visitors

5: Question:  Are there restroom facilities?

Answer:   The local parks have restroom facilities and in some place extra facilities are put into place for the launch.

6: Question: How long before the launch should we arrive?

Answer:   We recommend 3 – 5 hours however with the shuttle launches coming to an end it is difficult to predict the number of attendees how early people begin arriving.  Be considerate of others and do not push your way to the front, the view will be the same.

7: Question: What about traffic?

Answer:  After launch you should be prepared for extended delays.  Our suggestion is to stick around and visit some of Titusville’s attractions, restaurants and shops while the traffic thins out. 

8: Question:  What routes do you recommend?

Answer:   There are several ways to get back to I-95, in particular heading north on US1 to S.R. 46 and then West.  This is also good for getting back to Orlando. 

However we encourage people who are in the North bounds lane of U.S. 1 and North of Highway 50 to use Garden Street to get to I-95 and S.R. 46.

If attendees are in the South Bound Lanes South of Harrison Street we encourage them to Use Highway 50 or U.S. 1 and Fay Blvd to Grissom, South to I-95.

Basically North End visitors, especially those on the east side of U.S. 1, use north highway entrances and roadways west; South bound visitors, especially those on the west side of U.S. 1, should use south end highway entrances.

9: Question:Where is the closest medical facility?

Answer:  Parrish Medical Center (parrishmed.com) is moments from most of the launch viewing sites,
951 North Washington Avenue
Titusville, FL 32796
(321) 268-6111

10: Question:  Is the Canaveral National Seashore open?

Answer:   Usually within 24 hours after a launch, however it is closed 72 hours prior to launch.





P. O. Box 2806, (32781-2806) - 555 S. Washington Avenue - Titusville, FL 32796 - Phone: (321) 567-3775 - Fax: (321) 383-5704 - Site by Project A